неділю, 23 квітня 2017 р.

ТОП-10 жіночих спеціальностей

Менеджер по рекламі
Професія, яка нині вважається однією з найпрестижніших і досить добре оплачується. Тут важливо не тільки добре продати рекламний продукт, але і правильно вибудувати компанію, підібрати грамотний персонал. Робота конкурентна, але і добре оплачується: від 100 000 рублів на місяць.
Юрист
Юридичні послуги завжди були і продовжують залишатися дуже затребуваними. Перспективи кар’єрного росту – аж до відкриття власної юридичної консультації. Оплата в Москві коливається від 20 000 до 500 000 рублів щомісяця.
Бухгалтер
Ну, це, мабуть, найвідоміша жіноча посаду. І хоча, творчого початку в ній практично немає, але перспективи особистісного зростання і підвищення оплати праці досить привабливі. Наприклад, у Москві головний бухгалтер зараз отримує до 200 000 рублів на місяць. І це ще не межа.
Агент з підбору кадрів
Або ж, більш просто, — кадровик. Тут потрібно мати справу з людьми і багато розмовляти, а саме у слабкої статі обидві задачі добре виходять. Зарплата досить непогана: до 150 000 рублів щомісяця. А що стосується кар’єрного росту, то можна дослужитися до головного спеціаліста відділу кадрів та увійти в раду правління якої-небудь великої фірми.
Лікар приватної клініки
Отже, продовжуючи розглядати високооплачувані професії для дівчат. Ми дісталися до середини цього списку. І тут нас чекає така посада, як лікар приватної клініки. Робота, звичайно, не проста, але і платять за неї цілком гідно: до 100 000 рублів на місяць. До речі, багато хто цього віддають усе життя. Так, наприклад, в 2012 році померла одна з найвідоміших лікарів – Лейла Денмарк, яка припинила вести медичну практику в 103 роки.
Директор з маркетингу
Зараз вміння продавати – це чи не головна вимога для успішної кар’єри. І якщо у жінки це добре виходить, вона сміливо може розраховувати на крісло директора з маркетингу і зарплату 350 000 рублів. Однак ризики тут теж досить високі.
Ризик-менеджер
Ця професія дуже високо оплачується, тим більше, зараз, під час економічної кризи. Якщо жінка проявить себе як гарний фахівець, вона може розраховувати на суму більше 500 000 рублів. Саме так у Москві великі компанії винагороджують своїх фахівців за ризиками. Однак все-таки ця посада вважається не зовсім жіночій.
IT-спеціаліст
Зараз не тільки хлопці, але й дівчата вміють впевнено орієнтуватися в сфері програмування. Багато веб-сайти розроблені саме представницями слабкої статі. Але все одно, за сформованим стереотипам, IT-фахівець – це чоловік. Саме тому ми відвели для даної професії восьме місце, хоч і поріг зарплат для професійних програмістів починається від 60 000 рублів на місяць. Найвідоміші жінки-програмісти – леді Ада Лавлейс, яка писала програми для Чарльза Беббіджа, а також Грейс Хоппер.
Працівник індустрії краси
Зараз побутує думка, що найкращі стилісти, візажисти і перукарі – це знову-таки чоловіки. Але хто ж більш професійно зробить жінку красивою, якщо не така ж красива дівчина? Тому, сфера моди і стилю – це все-таки жіноча ніша. В. починаючи з пересічного працівника салону краси, можна по кар’єрних сходах дістатися до керівника, або навіть самостійно відкрити власну перукарню. Зарплата коливається від 20 000 до 150 000 рублів (на керівній посаді в Москві). До речі, самим першим стилістом прийнято вважати Поллі Меллен, а найбільш плідним – Кеті Гранд.
Менеджер по закупкам
Ну, куди ж у сучасному світі і без менеджменту? Для дівчат найбільш прийнятний вид цієї професії не тільки робота з клієнтами, але і контроль закупівель. І тут. Починаючи з посади простого товарознавця (оклад близько 25 000 в місяць в Москві) можна дійти до головного спеціаліста великої компанії з зарплатою від 50 000 рублів.


Немає коментарів:

Дописати коментар